Składniki:
- 1 opakowanie ciasta francuskiego
- 1 jajko do posmarowania
- 1 bakłażan
- 2 kulki mozzarelli
- oregano, bazylia, czosnek, sól, pieprz
- oliwa
Bakłażan umyć, pokroić w plastry. Następnie plastry posolić i zostawić na ok. 20 minut na sitku, żeby puścił swoją goryczkę. Po tym czasie opłukać i wytrzeć w ręcznik papierowy. Plastry posmarować odrobiną oliwy i zgrillować na patelni z obu stron.
Ciasto podzielić na 12 kawałków. Na prostokącie ciasta układać plaster bakłażana, mozzarellę, posypać przyprawami, brzegi ciasta posmarować rozbełtanym jajkiem.
Piec w 180 stopniach, ok. 20-30 minut (do zrumienienia się ciasta).
smacznego
ale fajna przekąska!!!
OdpowiedzUsuńświetne te ciasteczka.
OdpowiedzUsuńSerdecznie zapraszamy na castingi do nowego programu
OdpowiedzUsuńkulinarnego MasterChef w tvn
W linku informacja o programie:
http://www.tvn.pl/showbiz/kultowy-show-kulinarny-na-antenie-tvn-zglos-sie,47571,934.html
Pozdrawiamy,
Redakcja,
MasterChef
masterchef@tvn.pl